keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kuukausi työssäoppia takana

Työssäoppia on nyt kuukausi takana ja aika täällä on mennyt nopeasti. Tällä viikolla jatkoin aamujen aloittamista vasikoiden juottamisella ja ruokkimisella. 

Alkuviikosta pääsin tuhoamaan vanhaa asuntovaunua. Tarkoitus oli saada vaunusta kaikki mahdollinen irti vasaran kanssa. Kävimme myös irroittamassa pelloilta aitoja ja pesimme yhden traktoreista, koska peltohommat ovat alkamassa täällä. Tänään olinkin mukana traktorissa tutustumassa, miten sokerijuurikkaita nostellaan pellosta. Pellot täällä ovat valtavia Suomen peltoihin verrattuna.

Keskiviikkona näin ensimmäistä kertaa poikimisen. Vasikka oli normaalia suurempi, joten poikimisessa tarvittiin vetoapua. Noin tunnin päästä tästä näinkin jo toisen poikimisen. Se sujui nopeammin kuin edellinen ja tällä kerralla lehmä ja vasikka eivät tarvinneet apua. 

Muita hommia tällä viikolla on ollut makuuparsien siivous, apevaunun korjaus, vasikkalan hoitaminen, kipeän lehmän tarkkailu ja näytteiden ottaminen muutaman lehmän maidosta. Näytteet laitettiin pieniin purkkeihin, jotka oltiin numeroitu. Sen jälkeen purkin numero ja lehmän numero otettiin ylös paperille. Näytteet lähetettiin lisätutkimuksiin, jossa tarkkaillaan maidon laatupitoisuuksia. Tällä viikolla opin myös miltä tuntuu iskeä päänsä sähköaitaan ja pääsin ratsastamaan naapurin islanninhevosella. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti