lauantai 2. huhtikuuta 2016

Viides viikko

Tällä viikolla pääsin lypsämään ensimmäistä kertaa. Aloitin aamut ajamalla tietyt lehmät nuorten puolella lypsyrobotille, jonka jälkeen siirryin lypsämään isännän kanssa sairaskarsinassa olevia lehmiä. Kun lehmät menevät syömään ja laittavat päänsä aidan läpi, ne saadaan lukittua kiinni lypsyn ajaksi. Lypsylaitteisto on hieman erilainen täällä kuin koululla, joten aluksi lypsylaitteiston pesu meni enemmänkin vierestä seuraamiseksi. Kun lypsylaitteiston pesu oli saatu käyntiin menimme vaihtamaan ison puolen lypsyrobotteihin siiviläsukat. 

Lypsyn jälkeen vuorossa oli jälleen makuuparsien siivous ja kuivitus ja vasikkalan hoito. Maanantai meni aika lailla siivoushommissa. Siivosin vasikkalan käytävät ja ''keittiön'' ja pesin minikuormaajan renkaat painepesurilla. Iltapäivä menikin nostellessa sokerijuurikkaita minikuormaajalla apekärryyn, josta osa meni ruuaksi ja osa varastoon muovin alle. Tiistaina heiteltiin renkaita painoksi muovin päälle, joka peitti sokerijuurikasmössöä.




Muita tämän viikon hommia oli sokerijuurikasrakennuksen siivous sokerijuurikasmössöstä (jota on oikeasti paljon sen jälkeen kun lehmille on muussattu yli 10 000 kiloa sokerijuurikasta ruuaksi), traktorin pesu painepesurilla ja vesikuppien puhdistus. Perjantaina navettaan ajettiin minikuormaajalla lisää kuivikkeita kasoiksi, joita sitten levittelimme lapioiden kanssa tasaisemmin makuuparsien välisiin tiloihin.

Torstaina pidimme pääsiäisvapaata ja käytiin Tuuan kanssa Legolandiassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti